Laatste Nieuws

Intender 700

3 januari 2015

Open spiegel creëert ruimte en comfort 

STUURBANK OM TE BOUWEN TOT DRIEPERSOONSZONNEBED 

Interboat was met de introductie van het Intender concept in 2010 de voorloper van de groeiende tender markt.

Vijf jaar na dato lanceert de Nederlandse werf met de Intender 700 een opvallend model. Naast een paar opmerkelijke noviteiten kent de gemoderniseerde uitvoering van een sloep nog één extra prettige bijkomstigheid. Dankzij een compleet nieuw onderwaterschip, bereikt de 700 met weinig vermogen een hoge snelheid.

De eigentijdse Intender 700 heeft een geheel open spiegel die met een waterdichte klep is af te sluiten. De open spiegel geeft veel ruimte en verbindt de ruime kuip met het grote zwemplateau. Werkelijk uniek is dat de stuurbank in het achterschip in een handomdraai is om te bouwen tot een driepersoons zonnedek. De nieuwe tender meet 700 eerlijke centimeters. 

Met de nieuwe Intender 700 combineert Interboat maximaal rendement en comfort met minimale verbruikscijfers. Zie daar de ultieme contradictio in terminis! Interboat mikt met dit model op watersporters die eigentijds design en comfort graag koppelen aan stevige sportieve prestaties. Met slechts 33 pk diesel weet de 700 moeiteloos een benijdenswaardige 23 kilometer per uur te klokken. De uitvoering met een 75 pk Vetus diesel bereikt een topsnelheid van 35 kilometer per uur. En dat voor een comfortabele tender die geen enkele gelijkenis vertoont met een sportboot.

Beperkte doorvaarhoogte

Met het oog op perfecte vaareigenschappen is het onderwaterschip opnieuw op de tekentafel gelegd. Door de geringe diepgang en de beperkte doorvaarhoogte van slechts 112 centimeter, is de tender geschikt voor alle Europese binnenwateren. Ook die met de laagste bruggetjes. De rondom afsluitbare waterdichte kap beschermt het interieur tegen extreme weersinvloeden. Een stevige rubberen stootrand of kabelaring rondom beklemtoont het karakter van dit strak gelijnde schip met een robuust uiterlijk. Met de lange lijst functionele en decoratieve accessoires van Interboat, lukt het ook de Intender 700 ‘personal touch’ te geven.