Laatste Nieuws

Intercruiser 32

3 januari 2015

Individueel maatwerk door indeling riante kuip

STUURSTAND INTERCRUISER 32 NAAR EIGEN VOORKEUR  

Exact twaalf jaar na de lancering van de eerste cruiser van Interboat, volgt de introductie van de Intercruiser 32 met een respectabele lengte van 9.50 meter. De nieuwkomer uit de werf in Zwartsluis, is de XL uitvoering van de klassieker Intercruiser 29.  

De noviteit van de nieuwe cruiser van Interboat zit in de ontwerpvrijheid voor de koper. Die krijgt de mogelijkheid om de zelflozende kuip naar eigen voorkeur in te richten. Dit geldt expliciet voor de stuurstand midscheeps of achteraan. De keuzevrijheid bij de plaatsing van de stuurstand, verraadt het avontuurlijke karakter van de volwaardige cruiser. Met het stuur achterin refereert de boot aan een klassieke sloep. Met het stuur midscheeps achter het windscherm in de kuip slaat de balans door richting stabiel motorjacht. In beide gevallen is de Intercruiser 32 een boot waarmee dagenlang varen zonder tussentijdse bevoorrading mogelijk is. 

Waardevolle toevoeging

IC 32 biedt ruim voldoende slaapruimte aan vier volwassenen. In het voorschip een makkelijk toegankelijk tweepersoonsbed en twee éénpersoonsbedden. De opvarenden genieten in de kajuit bovendien van 1.88 meter stahoogte, een grootformaat natte cel en een af fabriek compleet ingerichte kombuis. In de kuip is bij dagrecreatie voldoende ruimte voor acht passagiers. Een vooral in esthetisch opzicht waardevolle toevoeging op het originele ontwerp, is de karakteristieke tendervormige spiegel van het motorjacht en de -inmiddels razend populaire- aanbouw van een riant zwemplateau. Interboat biedt voor de motorisering de keuze uit betrouwbare stille diesels met een vermogen van 65 tot maximaal 220 pk. De laatstgenoemde krachtbron heeft voldoende pit in huis om op open water een snelheid van 35 kilometer per uur te bereiken. Net als bij alle andere modellen uit de range van Interboat, bestaat ook voor de Intercruiser 32 een lijst met accessoires om het jacht een individueel aanzien te geven.